Poslyšte, proč jste se vlastně dali na kuchařskou dráhu? Protože si potřebujete přivydělat při studiu? Protože si nejste tak úplně jistí, co byste v životě vlastně chtěli dělat? Anebo proto, že vaření je vaše životní vášeň! Třetí varianta je naprosto dokonalá a zaslouží si slavnostní kuchařský rondon.

Zařaďte se sami

Pojďme se se základní typologií kuchařů (nositelů rondonů) seznámit o něco podrobněji. Začněme člověkem, pro kterého je vaření posláním. Ti, co oblékají pracovní oděvy do kuchyně proto, že smyslem jejich života je vaření, ti, které pohlcuje naprosto všechno, co se nějakým způsobem dotýká jejich profese, těm je třeba vzdát hold. Opravdu existují kuchaři, kteří nejen oblékají pracovní oděvy do kuchyně a slavnostní rondony, kteří obouvají pánské zdravotní pantofle, aby vydrželi celý den stát na nohou, ale kteří jsou neustále v obraze – počínaje každou novou ingrediencí, která se objeví na trhu, a konče dokonalými znalostmi historie svého oboru.

  • K druhému typu kuchařů patří nositelé pracovních oděvů do kuchyně, které jejich práce baví a naplno si čas strávený v kuchyni dokážou užít.
  • Sem tam mohou slavnostní rondon obléci i kuchaři, kteří svou práci vnímají čistě jako výdělečnou činnost.
  • A pak jsou tu spolehliví zaměstnanci v pracovních oděvech do kuchyně bez vlastních nápadů, kteří prostě jen vykonávají, co se jim nařídí.

Životní poslání, nebo nutné zlo?

Podobným způsobem, jako u kuchařů, bychom mohli provést typologii u zdravotnických pracovníků. Přesto všichni nosí obuv pro zdravotníky, obuv Scholl zdravotní, zdravotní obuv Santé nebo třeba pracovní oděvy Dickies. V každé profesi se prostě najdou ti, kteří ji považují za životní poslání, i ti, pro které se profese stala jenom běžnou prací nebo dokonce nutným zlem. Je úplně jedno, zda jde o kuchaře, zdravotníky, učitele či jiné profese. A jak jste na tom s láskou ke svému povolání vy?

Svět Ženy Facebook

Post by admin

Comment(0)