Salát ze zelených fazolek, doplněný žampióny a česnekem
Doba přípravy:
25-30 minut
Ingredience:
200 g zelených fazolek
3-4 stroužky česneku
1/3 cibule
Olivový olej
Sůl
Pepř
Pálivá paprika (koření)
Bílé víno
100 g žampionů
Citrón
Příprava:
Do hrnce vsypeme fazolky, zakápneme olivovým olejem, posolíme a necháme dusit pod pokličkou, dokud lusky nezměknou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Oloupeme si česnek a nakrájíme na plátky. Vše dáme na pánev, kde smažíme na malém ohni.
Dále si očistíme žampiony, nakrájíme na plátky a přidáme je k cibuli a česneku. Přidáme sůl, trochu pepře a červené papriky a necháme dusit pod pokličkou.
Po chvíli zakápneme bílým vínem a citronem a dále dusíme, dokud žampiony nezměknou.
Na závěr vše dobře promícháme a podáváme s bílým vínem.