- Komerční sdělení -zeny
Rady a NávodyJak poznáte, že zvládnete práci v gastronomii?

Jak poznáte, že zvládnete práci v gastronomii?

-

- Komerční sdělení -aktuality

Práce v gastronomii je poměrně náročná a není díky tomu úplně pro každého. Jsou i lidé, kteří celou řadu každodenních úkonů v gastronomii nestrpí, nebo k nim mají dokonce odpor. V rámci tohoto článku byste měli zjistit veškeré nároky, které na vás gastronomický provoz může mít a odhadnout tak, zdali je to práce přesně pro vás, říká specialistka náboru ze společnosti 123jobs media.cz , provozovatele známých pracovních portálů Abecedaprace.cz a 123jobs.cz a největšího vyhledávače práce Jobsi.cz .

více v článku...

Základem je zdraví a potravinářský průkaz

Potravinářský průkaz je specifický doklad, který musí vlastnit všichni zaměstnanci pracující nejen v gastronomii, ale také například v různých výrobních závodech, řeznictví, na jatkách či za pulty obchodních domů. Potravinářské průkazy vydávají přímo obvodní lékaři na základě vaší složky. V té jsou uvedeny veškeré překážky, které by k jeho vystavení mohli vést. Vesměs jsou těmito překážkami chronické nebo infekční nemoci, které hrozí přenosem i v současné době.

Připravte se na bolavé nohy

V gastronomii je specifické třeba to, že jen málokdy dostanete šanci u práce sedět. Někdy si můžete sednout při přípravě nějakých surovin, ale naprostou většinu svého času budete neustále stát a pobíhat po kuchyni. A to ani zdaleka nezáleží na tom, jestli jste šéfkuchař, řadový kuchař či pomocná práce v kuchyni k umývání nádobí. 

Nesmíte mít odpor k ochutnávání ani surovinám

Na pozici jakéhokoliv kuchaře nesmíte mít žádný odpor k ochutnávání. A to ani v tom případě, kdy ochutnáváte na malé lžičce ždibec asi padesáté porce nějakého pokrmu. Kuchař totiž celkově zodpovídá za kvalitu pokrmu a jak jej dokáže posoudit, pokud například omáčku, polévku či krém během přípravy neochutná a adekvátně nedochutí.

Druhou zásadní věcí je pak nutnost pracovat s různými surovinami. Může se vám stát, že se dostanete do práce se surovinou, která vám vadí. Příkladem jsou například hovězí játra, nebo spousta lidí nemá ráda kopr. I s těmito surovinami ale musíte pracovat, dokázat je upravit a zároveň je ochutnat a dochutit podle potřeby.

Nabídky inzerce práce zdarma máme pro vás on-line 24/7 po celý rok.

123jobs

123jobs media

123jobs recenze

123jobs media recenze

Mohlo by se vám líbit

Za zdravé zuby dětí jsou zodpovědní rodiče, dokonce i u školáků

Mléčné zuby vypadávají kolem 6. roku života dítěte a jsou postupně nahrazovány stálým chrupem. Jedná se o důležité období...

5 nejromantičtějších míst pro svatební fotky v České republice

Pokud jste svatební fotograf nebo se chystáte stát jedním, určitě víte, že nalezení toho správného místa pro svatební fotografie...
- Komerční sdělení -zpravy

Dortík jako z cukrárny, na který stačí voda a mikrovlnka. Objevte Mug cake od Big Boye

V zahraničí je tento koncept známý již dlouho, u nás zatím tolik ne. A to je škoda! Mug cake, doslova...

Už jste četli?

Za zdravé zuby dětí jsou zodpovědní rodiče, dokonce i u školáků

Mléčné zuby vypadávají kolem 6. roku života dítěte a...

5 nejromantičtějších míst pro svatební fotky v České republice

Pokud jste svatební fotograf nebo se chystáte stát jedním,...
- Komerční sdělení -zpravy

Mohlo by se vám líbitNebo ne?
Redakce doporučuje