S obdobím Vánoc opět přichází francouzské pekařství PAUL s novou sezónní nabídkou. Tento rok se předvánoční čas ponese ve znamení sladkých zákusků éclair.
Že jste o této dobrotě zatím neslyšeli? Jedná se o sladký zákusek ve tvaru banánku. Vytvořit tento dezert je mistrovskou prací a s každým kouskem si musí cukrář opravdu vyhrát. Ve Francii se tato dobrota poprvé objevila již na přelomu 18. a 19. století. Zřejmě prvním, kdo tento kousek sladkého zákusku vytvořil, byl slavný cukrář Marie-Antoine Carême. To, že jeho éclairs byla opravdu trefa do černého, dokládá i to, že je dodnes Francouzi milují a mají speciální obchody, kde se prodává pouze tato dobrota. Lidé si je tam také věnují na znamení přátelství.
A proč zrovna název éclair? V překladu z francouzštiny je to záblesk světla. Což může mít hned dva důvody, proč se tato dobrota takto jmenuje. Jedním je, že jsou tak lahodné, že zmizí rychlostí světla a ten druhý, že když je jíte, skutečně vám rozzáří den.
V pekařství PAUL proto nezahálejí a připravili pro vás rovnou 3 druhy éclairs.
Jedním z nich je kokosový, protože kokos zkrátka k vánočním svátkům neodmyslitelně patří. Lehoučký éclair posypaný kokosovými lupínky vám vykouzlí úsměv na tváři svou lahodnou chutí. Budete také mít možnost ochutnat ten s příchutí pistácie. Éclair je naplněný vanilkovo pistáciovým krémem a navrchu ještě ozdoben pistáciovou polevou s kousky pistácií. A vzhledem k tomu, že k Vánocům patří i Popelka s třemi oříšky, na vás tu čeká i éclair lískooříškový, který je naplněný krémem právě z lískových oříšků a také je ozdoben polevou z nich.
Rozhodně tuto nabídku nepromeškejte. V pekařství PAUL pro vás budou tyto dobroty připraveny až do 26. prosince. Tak si na chvilku odpočiňte od vánočního shonu a pochutnejte si na jedné z těchto lahůdek buď přímo v prodejně, kde nasajete sváteční atmosféru, nebo si je jednoduše objednejte z e-shopu.