- Komerční sdělení -zeny
ZajímavostiJak na domácí zmrzlinu

Jak na domácí zmrzlinu

-

- Komerční sdělení -aktuality

Domácí zmrzlina je tak jednoduchá a chutná, že ji zvládne každý! Můžete si ji vyrobit v pohodlí svého doma a potřebovat k tomu budete jen minimum ingrediencí.

Možná předpokládáte, že k výrobě zmrzliny potřebujete speciální přístroje na výrobu zmrzliny – není tomu tak. Tyto tzv. zmrzlinovače by vám doma zbytečně chytaly prach a využili byste je maximálně tříkrát za rok, nemluvě o drahých náhradních součástkách. K jednoduché výrobě vám bude bohatě stačit obyčejný sáček.

Zmzlina „ze sáčku“

Pro přípravu cca 4 kopečků zmrzliny si připravte 1/2 hrnku cukru, vanilkový lusk, 4 šálky drceného ledu, špetku soli a vše následně důkladně protřepte v uzavíratelném igelitovém sáčku. Sáček by měl být širší a vydržet drcení ledové tříště. Jakmile se vše v sáčku spojí, celou směs vsypte do misky a přidejte ochucené vanilkové mléko, kterým směs zalejte. Následně dejte misku do mrazáku a za hodinu si již můžete bez starostí pochutnat na pravé domácí zmrzlině.

Smetanová zmrzlina z hrnce

Přípravte si 2 šálky plnotučného mléka, 1 hrnek cukru, 1/4 sušeného mléka, 8 žloutků, šálek smetany a vanilkový extrakt. Nyní vložte menší hrnek do mrazáku a nechejte ho tam „vymrazit“ alespoň na tři hodiny. Po vyjmutí z mrazáku vám tento hrnek poslouží jako pravý domácí stroj na zmrzlinu. Všechny ingredience v něm dobře promixujte a přidejte čerstvý druh ovoce, který máte rádi. Následovně dejte směs znovu ve stejném hrnci k ledu na další tři hodiny. Zmrzlina je připravena k podávání.

Nechce se vám patlat se smetanou? Máme pro vás super trik – uvařte si klasický obyčejný puding, nechte jej zchladnout a poté ho nalejte do sáčku. Sáček následně vložte do mrazáku a po třech hodinách vyndejte. Výhodou je fakt, že si můžete vytvořit pudingovou zmrzku jakékoliv příchutě nebo smíchat více příchutí dohromady. Zmrzlinu si vyrobíte i z obyčejného plnotučného mléka a zakysané smetany, do kterého přidáte extrakt z vanilky nebo rumové dochucovadlo.

Redakce Svět-Ženy.cz

Mohlo by se vám líbit

Jak nakoupit ten nejlepší parfém pro Vás

Zjistila jsem, že při nakupování parfémů je třeba zvážit pět základních kroků, takže je zde pro vaše potěšení a...

Italský olivový olej má tradici už od dob antického Říma

V dějinách je jen málo plodin, které vydrží na špici popularity tak dlouho, jako právě produkty olivových hájů. Když se...
- Komerční sdělení -zpravy

Co nabízí přístrojová neinvazivní péče o tělo?

Potýkáte se s nedostatky v podobě tukových polštářků či celulitidy a nevíte si s nimi rady? Zdravý životní styl, pohyb a minimalizovat...

Už jste četli?

Jak nakoupit ten nejlepší parfém pro Vás

Zjistila jsem, že při nakupování parfémů je třeba zvážit...

Italský olivový olej má tradici už od dob antického Říma

V dějinách je jen málo plodin, které vydrží na špici...
- Komerční sdělení -zpravy

Mohlo by se vám líbitNebo ne?
Redakce doporučuje