- Komerční sdělení -zeny
Zajímavosti3 tipy na zdravé a rychlé podzimní polévky

3 tipy na zdravé a rychlé podzimní polévky

-

- Komerční sdělení -aktuality

Přemýšlíte, co zdravého, chutného a rychlého připravit k večeři? Teď na podzim by to chtělo něco, co nejen zasytí, ale hlavně pořádně zahřeje a dodá hodně živin. Vždyť bacily řádí všude kolem. Ideální řešení představuje polévka. Která vám udělá dobře, jak na těle, tak na duši?

Čočková polévka

Luštěniny v našem jídelníčku často opomíjíme, což je škoda. Zkuste to napravit a ukuchtěte si čočkovou polévku. Čočku namočenou den předem uvařte doměkka. Mezitím připravte z oleje a mouky světlou jíšku a přidejte do ní nastrouhanou cibuli a rozetřený česnek. Osmažte, přilijte vodu a vařte. Pak přidejte hotovou čočku a ještě chvíli prohřívejte.

Cibulačka

Bohatý zdroj vitamínů představuje také cibulová polévka. Rovněž její příprava vám nezabere mnoho času. Na másle osmažte tři velké cibule nakrájené na kolečka. Přidejte dva stroužky česneku, lžičku cukru moučku a nechte dál chvíli restovat. Zalijte litrem vývaru, dochuťte solí a pepřem. Podávat ji můžete se sýrovými krutony – toustový chléb pokapejte olivovým olejem, poklaďte plátky sýra a nechat krátce zapéct v troubě asi při 200°C. Pak je nakrájejte na kostičky a vhoďte do polévky.

Dýňová polévka

Tradiční podzimní zeleninou je dýně. V našich kuchyních je ale mnohdy bohužel dost opomíjená, nastává proto nejvyšší čas to změnit. Dejte jí šanci a uvidíte, že si polévku z ní díky výborné chuti a krásné barvě doslova zamilujete. Stačí na másle osmahnout jednu nadrobno nakrájenou cibuli, přidat oloupanou, na kostky nakrájenou dýni a chvíli restovat. Pak podlijte studenou vodou, aby byla zelenina celá ponořená a nechte vařit do změknutí. Hrnec odstavte, přilijte smetanu na vaření a dochuťte solí a pepřem. Na závěr vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Na pomoc si vezměte třeba elektrický ruční mixér RM-250 od společnosti Orava. Disponuje příkonem 250 W a díky kompaktnímu designu ho snadno můžete použít i v menší nádobě nebo hrnku. Připravíte s ním šlehanou smetanu, pěnu i vaječné bílky, použít ho můžete i na sekání zeleniny, bylinek nebo sýrů. Kromě jeho všestrannosti si budete pochvalovat také jeho jednoduchou obsluhu a snadné čištění. Tento šikovný přístroj tak udělá radost nejedné zaneprázdněné hospodyňce!

 

Mohlo by se vám líbit

Červené víno – uznávaný symbol chutí

Červené víno, skvostné dílo vinařů a oblíbená chuťová pochoutka mnoha milovníků vína po celém světě. Tato výjimečná nápojová lahůdka...

S jarem přichází ideální čas na reorganizaci vašeho domova. Jak na to?

Zima se chýlí ke konci a o slovo se konečně hlásí jaro. Delší dny a slunečné počasí vlévá lidem...
- Komerční sdělení -zpravy

Proč byste měli vyzkoušet přírodní kosmetiku?

V posledních letech se stále více lidí obrací k přírodní kosmetice. A není divu. Nabízí totiž hned několik benefitů,...

Už jste četli?

Červené víno – uznávaný symbol chutí

Červené víno, skvostné dílo vinařů a oblíbená chuťová pochoutka...
- Komerční sdělení -zpravy

Mohlo by se vám líbitNebo ne?
Redakce doporučuje