- Komerční sdělení -zeny
Pro ženyZnáte španělskou delikatesu Lecha frita neboli „smažené mléko“? Je...

Znáte španělskou delikatesu Lecha frita neboli „smažené mléko“? Je výtečná

-

- Komerční sdělení -aktuality

Možná patříte k lidem, kteří alespoň tu a tam připraví rodině dezert, jež je něčím zajímavý, ale především je TOP. Nemusí být z české kuchyně, důležité je, že bude chutnat. A právě takový je dezert Lecha frita patřící k nejlepším, jaké můžete ve Španělsku ochutnat. Jeho velkou předností je jednoduchost přípravy.

Jednoduchý španělský dezert

Kořeny má Lecha frita v severním Španělsku, kde byl připravován ve sváteční dny, zejména během Velikonoc nebo významných rodinných oslav. Vznikl údajně proto, aby lidé využili zbývající suroviny. Ovšem s plynoucím časem se stal výjimečným dezertem, s nímž se setkáte po celém Španělsku.

Podává se buď jako výtečná sladká tečka po obědě, nebo coby odpolední laskomina spolu s šálkem kávy. Nadchne vás jemňounká mléčná chuť a vůně skořice, které jsou v dokonalé harmonii.

Příprava je snadná, jak už jsme uvedli, ale pro někoho zdlouhavá. Čas ale jistě rádi vynaložíte znovu a znovu, protože jde o netradiční a skvělý zážitek. Přesvědčte se sami. Tady je návod, jak na to.

Ingredience:

  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 130 g hladké mouky (rozdělte na 30 g a 100 g)
  • 2/3 hrnku cukru
  • Litr plnotučného mléka (rozdělte na 250 ml a 750 ml)
  • Celá skořice
  • Olivový olej na smažení a vymazání formy
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce másla
  • Mletá skořice příp. skořicový cukr na posypání

Postup:

Do mísy vložíme kukuřičný škrob, menší část mouky a cukr, přilijeme menší část mléka a důkladně promícháme. Jakmile vznikne hladká hmota bez hrudek, necháme ji chvíli odstát, čímž zhoustne. Mezitím v hrnci na mírném ohni ohřejeme zbytek mléka s celou skořicí. Jakmile začne bublat, odstavíme a vyjmeme skořici. Teplé mléko pomalu přidáváme za stálého míchání do směsi v míse. Vše se hezky spojí.

Následně směs vrátíme do hrnce a na mírném plamenu při stálém míchání vaříme, dokud nezhoustne do konzistence podobné pudingu.

Vymažte menší formu olivovým olejem a vyložte pečicím papírem. Vlijeme směs tak do formy s tím, že by měla mít výšku cca 2 cm. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté přikryjeme a uložíme ideálně na noc do lednice.

Druhý den za pomoci pečicího papíru vyndáme ztuhlou směs z formy a nakrájíme ji na čtverce. V misce rozšlehejte vajíčka a na talíř si vysypte zbytek mouky. Každý čtverec obalte v mouce a pak ve vejci.

Na pánvi rozehřejeme máslo a trošku olivového leje. Kostky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové je dokládáme na talíř vyložený papírovou utěrkou, čímž odsajeme přebytečný tuk. Nakonec posypeme skořicí či skořicovým cukrem.

Podáváme jen tak, anebo s kvalitní vanilkovou zmrzlinou.

Mohlo by se vám líbit

Lněné oblečení: Nadčasová móda, která spojuje eleganci s přírodní pohodou

V době, kdy se stále více lidí zajímá o udržitelný životní styl, nabývá na popularitě i móda z přírodních...

Vůně Itálie až k vám domů: Proč si vybrat e-shop s italskou kávou

Italská káva. Už jen ta dvě slova evokují obrazy sluncem zalitých náměstí, hlučných kaváren a především – dokonalé chuti....
- Komerční sdělení -zpravy

Moderní náhrady zubů: Jak vybrat to nejlepší řešení pro zdravý úsměv

Ztráta zubů může výrazně ovlivnit kvalitu života, ať už jde o problémy s kousáním, výslovností nebo sebevědomím. Naštěstí dnešní...

Už jste četli?

Vůně Itálie až k vám domů: Proč si vybrat e-shop s italskou kávou

Italská káva. Už jen ta dvě slova evokují obrazy...
- Komerční sdělení -zpravy

Mohlo by se vám líbitNebo ne?
Redakce doporučuje