Je sice po Velikonocích a sladkého bylo dost, ale mrkvové koblihy vás určitě nezklamou. Je to šalampounské řešení jak uspokojit děti a vaše svědomí ohledně přísunu zeleniny.

Suroviny:

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 150 g jmně nastrouhané mrkve
  • 1 vejce
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • olej na smažení

Kvásek:

  • 40 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 200 ml vlažného mléka

Náplň:

  • podle chuti, ale doporučuji povidla
  • skořice
  • vanilkový cukr
  • podle chuti i troška rumu

Postup:

Nejdříve z mléka, droždí a cukru zaděláme na kvásek. Dále prosátou mouku zpracujeme s kváskem a zbytkem surovin. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout. Povidla rozmícháme s troškou vody ( nebo rumu), ochutíme vanilkovým cukrem a troškou skořice. Po vykynutí těsta těsta odebíráme lžící kousky, které zploštíme a naplníme povidly. Zabalíme a necháme kynout ještě 15 minut. Následně smažíme ve vyšší vrstvě oleje pozvolna z obou stran.

Redakce Press-News.cz

Doporučuje další zajímavé články na mediích

Copywrighter.cz

Promo-clanky.cz

SEOlaborator.cz

Svět Ženy Facebook
Comment(0)