Domácí zmrzlina je tak jednoduchá a chutná, že ji zvládne každý! Můžete si ji vyrobit v pohodlí svého doma a potřebovat k tomu budete jen minimum ingrediencí.
Možná předpokládáte, že k výrobě zmrzliny potřebujete speciální přístroje na výrobu zmrzliny – není tomu tak. Tyto tzv. zmrzlinovače by vám doma zbytečně chytaly prach a využili byste je maximálně tříkrát za rok, nemluvě o drahých náhradních součástkách. K jednoduché výrobě vám bude bohatě stačit obyčejný sáček.
Zmzlina „ze sáčku“
Pro přípravu cca 4 kopečků zmrzliny si připravte 1/2 hrnku cukru, vanilkový lusk, 4 šálky drceného ledu, špetku soli a vše následně důkladně protřepte v uzavíratelném igelitovém sáčku. Sáček by měl být širší a vydržet drcení ledové tříště. Jakmile se vše v sáčku spojí, celou směs vsypte do misky a přidejte ochucené vanilkové mléko, kterým směs zalejte. Následně dejte misku do mrazáku a za hodinu si již můžete bez starostí pochutnat na pravé domácí zmrzlině.
Smetanová zmrzlina z hrnce
Přípravte si 2 šálky plnotučného mléka, 1 hrnek cukru, 1/4 sušeného mléka, 8 žloutků, šálek smetany a vanilkový extrakt. Nyní vložte menší hrnek do mrazáku a nechejte ho tam „vymrazit“ alespoň na tři hodiny. Po vyjmutí z mrazáku vám tento hrnek poslouží jako pravý domácí stroj na zmrzlinu. Všechny ingredience v něm dobře promixujte a přidejte čerstvý druh ovoce, který máte rádi. Následovně dejte směs znovu ve stejném hrnci k ledu na další tři hodiny. Zmrzlina je připravena k podávání.
Nechce se vám patlat se smetanou? Máme pro vás super trik – uvařte si klasický obyčejný puding, nechte jej zchladnout a poté ho nalejte do sáčku. Sáček následně vložte do mrazáku a po třech hodinách vyndejte. Výhodou je fakt, že si můžete vytvořit pudingovou zmrzku jakékoliv příchutě nebo smíchat více příchutí dohromady. Zmrzlinu si vyrobíte i z obyčejného plnotučného mléka a zakysané smetany, do kterého přidáte extrakt z vanilky nebo rumové dochucovadlo.
Redakce Svět-Ženy.cz