Pokud někdo vysloví slovo Melta, většinu z nás to zavede do časů, které jsme trávili u babiček nebo si vybavíme kojící ženu. Společnost Kávoviny, která Meltu vyrábí již od druhé světové války, by ráda Meltu ukázala v novém moderním světle.
Pití a příprava Melty může být pro Vás denním rituálem, při kterém si odpočinete a na jeho závěru si ještě pochutnáte a uděláte něco dobrého pro své zdraví. Připravovat Meltu můžete klasickým způsobem, tedy krátce povařit a poté přecedit pomocí hustého cedníku či pláténka. Jednodušším způsobem je Meltu připravovat v moka konvičce. Díky vyššímu tlaku i optimální teplotě je výsledkem vynikající horká Melta, kterou již nemusíte cedit. Čím déle a pozvolněji Meltu připravujete, tím více vynikne její sladkost a obilné tóny chuti. Pro ještě sladší chuť použijte med či datlový sirup, místo mléka můžete použit ovesné mléko a pokud máte rádi koření, tak skořice nebo i badián jsou skvělou kombinací.
Pokud se chystáte z přípravy Melty, udělat pravidelný rituál, navštivte stránky Melta.cz nebo facebook. Najdete zde nejen historii, ale další tipy na přípravu Melty.