Čokoláda a tvaroh to k sobě neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte lehký čokoládový koláč, který po zakrojení odhalí hutný tvarohový krém. Jeho příprava není nároční na práci ani čas, zvládne každý. Poprvé jsme koláč ochutnali ve slunné Itálii a hned jsme sháněli recept.
Co budete potřebovat:
Těsto
– 2 vejce
– 250 g hladké mouky
– 50 g holandského kakaa
– 150 g másla, nakrajeného na kousky
– 120 g moučkového cukru
Krém
– 200 g mascarpone
– 200 g tvarohu
– 100 g moučkového cukru
– 50 g čokoládových kousků
POSTUP:
V hlubší míse smíchejte mouku a kakao, vejce, máslo a cukr. Vypracujete hladké těsto. Uložte je do lednice aspoň na 30 minut aby si odpočinulo.
Dále si smícháte tvaroh a mascarpone. Přidejte cukr, čokoládové kousky a dobře promíchejte.
Vyložte pečícím papírem formu o průměru 22 cm, rozválejte polovinu těsta do kruhu o něco většího, než je průměr formy a vyložte jím dno a boky.
Nalijte krém na těsto, uhlaďte povrch a vršek položte druhou polovinou těsta vyválenou do kruhu o stejném průměru, jako je forma.
Dejte péct do předehřáté trouby (180 °C) na přibližně 25 minut.
Než vyndáte z formy nechte vychladnout. Uchovávejte v lednici.
Dobrou chuť