Zeleninový salát s tuňákem

Zeleninový salát s tuňákem

Zeleninový salát s tuňákem

 Zeleninový salát s tuňákem obr. 1 

Dietní, přesto chutná kuchyně

Čas přípravy:

15 minut

Ingredience:

200g kadeřavého, nebo hlávkového salátu

2 ks vajec

1 plechovka tuňáka

½ okurky

5 ks ředkviček

½ oranžové, nebo žluté papriky

8 ks cherry rajčat

1 lžíce olivového oleje

Sůl

Pepř

Pečivo

Postup přípravy:

  1. Vajíčka dáme vařit do menšího hrnce a po 10 minutách ochladíme pod proudem studené vody.
  2. Omyjeme salát a nakrájíme ho do mísy spolu s ředkvičkami, rajčaty, paprikou a okurkou.
  3. Přidáme sůl a špetku pepře, doplníme o několik kapek olivového oleje a dobře promícháme.
  4. Otevřeme plechovku s tuňákem a položíme ho dekorativně a rovnoměrně na salát.
  5. Oloupeme vajíčka, rozkrojíme napůl a ozdobíme jimi vršek salátu.
  6. K salátu podáváme čerstvé tmavé, nebo celozrnné pečivo.

 

Autor článku: Štěpánka Pírková

Share the joy
  • 23
  •  
  • 1K
  •  
  •  
  •  
  •  
    1K
    Shares

Related post

Palačinky Recepty Zprávy

Úžasné recepty na palačinky

catering Gourmet Recepty Služby

Senzarecepty.cz – nejlepší recepty pro každou příležitost

14 komentářů
  1. […] Autor článku: Štěpánka Pírková […]

  2. […] Autor článku: Štěpánka Pírková […]

  3. […] Autor článku: Štěpánka Pírková […]

  4. […] Autor článku: Štěpánka Pírková […]

  5. […] Autor článku: Štěpánka Pírková […]

  6. Mám rád salát s vajíčky, zelenými fazolkami a slaninou. Hrozně mě chutnají domácí vajíčka, jsou taková více opravdová než od slepis z velkochovu, kde se vejce uměle dobarvují. Pokud nám příroda dává přirozené potraviny jsou mnohem chutnější.

Leave a Comment